Informatie boten

DSC_0151DSC_0132pico2

de Optimist

Een optimist een eenpersoons zwaardboot. De boot is 2,30m lang 1,15m breed en heeft een zeiloppervlak van 3,5 m2. Het zijn echte beginners zeilboten en kunnen dus ook zeker wel tegen een stootje. Maar er vinden ook daadwerkelijk wereldkampioenschappen plaats in optimisten. De boot is erg gemakkelijk te besturen en met een klein beetje verstand van zeilen kan je er direct al mee het water op. Een optimist slaat niet erg makkelijk om vanwege het zwaard, maar mocht dit wel gebeuren dan zal hij zeker niet zinken, omdat er ingebouwde luchtkamers zijn.

De beste boot om het zeilen te leren voor jonge kinderen (8-14 jaar)

 

de Laser Pico

De Laser Pico is een één- en tweemans zwaardboot voor de cursisten die de Optimist ontgroeid zijn. De Laser Pico heeft zeer goede zeileigenschappen en is onzinkbaar. De boot is 3,50 meter lang en 1,43 meter breed, weegt 49 kg en heeft een zeiloppervlak van 5,9 m2. De tweemans Pico heeft ook nog een fok.

De vervolg lesboot op de optimist, voor kinderen van 12-18 jaar

 

de Polyvalk

Een polyvalk is een middelgrote open zeilboot. Hij heeft een vaste kiel en is 6,50m lang en 2,00m breed. De boot is geschikt voor minimaal 2 en maximaal 5 personen exclusief instructeur. Deze boten zitten uiteraard wel ingewikkelder in elkaar, maar zijn ook erg makkelijk te zeilen. Als je eenmaal wat geoefend bent met een valk zijn het ideale boten om zeilvakanties mee te maken.

De meest gebruikte lesboot in Friesland